6η μέρα χωρίς νερό στην Ηγουμενίτσα το τελευταίο δεκαήμερο

Μ' αρέσει που μετράω κιόλας τις μέρες. Τι θα πει 6η μέρα χωρίς νερό το τελευταίο δεκαήμερο; Ας το πάρω πια απόφαση ότι εδώ μας έκοψαν το νερό σε μόνιμη βάση. Και δε με ενδιαφέρει να μάθω πια και το γιατί. Η ουσία είναι μία πως πλέον δεν επιτρέπεται να μαγειρέψουμε, να πλύνουμε, να πλυθούμε και φυσικά δεν επιτρέπεται να πάμε τουαλέτα.

Να δείξω κατανόηση. Μάλιστα. Εκείνοι που είναι αρμόδιοι δείχνουν κατανόηση; Το πρόβλημα με το νερό είναι παμπάλαιο στην πόλη. Τι έχουν κάνει για να το λύσουν; Μήπως δεν έχει νερά ο τόπος; Ποτάμια νερά... Άρα κάθε δικαιολογία είναι περιττή.

Άλλοι λένε πως φταίει το γερασμένο δίκτυο. Δεν αντέχει την πίεση και κάθε τρεις και λίγο σπάει και μένουμε χωρίς νερό.

Άλλοι τα βάζουν με εκείνους που ποτίζουν και τέτοια εποχή πάντα ξεμένουμε από νερό λόγω υπερβολικής κατανάλωσης.

Κι άλλοι λένε ακόμη πως η έλλειψη νερού προέρχεται επειδή δίνουν νερό στα καράβια.

Ιδέα δεν έχω και δε θέλω να έχω τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Έτσι κι αλλιώς το πρόβλημα το δικό μου δεν το αντιμετωπίζω με κανένα από αυτά τα υποθετικά σενάρια. Μόνο κάνοντας διάφορες πατέντες για να κρατήσω το μπουκάλι και να ρίξω νερό να ξεπλύνω τουλάχιστον τα χέρια μου.

Για τα άλλα είπαμε. Αδύνατον να βρεις λύση. Πρέπει να πηγαίνεις στο χωριό για να πλύνεις και να μαγειρέψεις και να κουβαλήσεις φαγητό σε τάπερ. Φυσικά να κάνεις κι ένα ντουζ σαν άνθρωπος πριν καταλήξεις στο νοσοκομείο με την κατάσταση αυτή.

Και με όλη την κατανόηση που προσπαθώ να δείξω θα πω ότι είναι αίσχος αυτή η κατάσταση. Και ντροπή για όλους όσους θα έπρεπε να νοιαστούν να λύσουν το πρόβλημα.

Κι αν φταίει η ΔΕΗ όπως μου είπαν χτες, να γίνει καταγγελία στη ΔΕΗ και να μας αποζημιώσει για την τεράστια ταλαιπωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας