Η Ηγουμενίτσα σε αντιπολεμικούς ρυθμούς καταγγέλλει την επέμβαση στη Λιβύη!

Σε αντιπολεμικούς ρυθμούς η Ηγουμενίτσα, η πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, τις τελευταίες μέρες και μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη.

Χτες πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη διαφόρων φορέων της πόλης - ανάμεσά τους εκπρόσωποι του Συλλόγου Φοιτητών ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, της Αντιπολεμικής Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας, της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης Δήμου Ηγουμενίτσας, της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους μετανάστες και της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων.

Η συμμετοχή υπήρξε ιδιαίτερα μαζική και αναπτύχθηκε πλούσια ανταλλαγή απόψεων η οποία και κατέληξε σε αποφάσεις για έμπρακτη αντίδραση στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη.

Με βάση αυτές τις αποφάσεις εκδόθηκε ανακοίνωση - καταγγελία αλλά και πρόσκλησης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

ώρα 6.30 μ.μ. στον Πεζόδρομο

ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Να μη γίνει η χώρα μας προγεφύρωμα και στην επέμβαση αυτή


Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε το κείμενο σε μεγαλύτερη προβολή.

Η ανακοίνωση αυτή μοιράστηκε σήμερα το απόγευμα στον πεζόδρομο από εκείνους που συμμετείχαν στη σύσκεψη και υπήρξε ιδιαίτερη ανταπόκριση εκ μέρους των περαστικών.

Αιτήματα:

Να σταματήσει η επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη

Καμία συμμετοχή - εμπλοκή της χώρας στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα

Κλείσιμο των αμερικανονατοϊκών βάσεων της Σούδας, του Αράξου και του Ακτίου και έξοδο από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

Να αποχωρήσουν τα ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα και πλοία από τη Λιβύη, να μην εμπλακούν ελληνικές δυνάμεις στη σφαγή του Λιβυκού λαού.

Ο μόνος αρμόδιος να λύσει τα προβλήματα στον τόπο του είναι ο Λιβυκός λαός και αυτός πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του.

Την ίδια ώρα μια δεύτερη σύσκεψη πραγμαποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο με πρόσκληση του ΠΑΜΕ και αντικείμενο και πάλι την καταδίκη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη.

Και η συγκέντρωση αυτή υπήρξε μαζική και ακούστηκαν πολλές προτάσεις. Σύμφωνα και με την εισήγηση αποφασίστηκε:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

ώρα 7.00 μ.μ. στον Πεζόδρομο

(μπροστά στον ΟΤΕ)

Η ανακοίνωση από τη σύσκεψη αυτή θα είναι έτοιμη αύριο και θα αρχίσει να μοιράζεται σε χώρους δουλειάς και άλλα σημεία της πόλης.

Χαρακτηριστικό είναι πως και στις δύο συσκέψεις οι συμμετέχοντες σημείωσαν τη στενή σχέση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη με όσα δεινά ταλανίζουν και το δικό μας λαό αλλά και υπογράμμισαν τις συνέπειες που θα υπάρξουν και για τη χώρα μας συνολικά αλλά και για την Ηγουμενίτσα ιδιαίτερα. Και εξηγούμε πως ήδη στην Ηγουμενίτσα υπάρχουν εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες από αφρικανικές και ασιατικές χώρες. Ο πόλεμος στη Λιβύη είναι αναμενόμενο πως θα προκαλέσει νέο ρεύμα μεταναστών και που η συνθήκη ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ θα συσσωρεύσει και πάλι στο δικό μας τόπο...

Θίχτηκε επίσης το οικονομικό κόστος της συμμετοχής της Ελλάδας στον πόλεμο αυτό, την ώρα που άγρια λιτότητα έχει επιβληθεί στο λαό μας με το πρόσχημα πως δεν υπάρχουν χρήματα.

Να σημειώσουμε ότι η δική μας θέση και άποψη είναι πως μπροστά στον πόλεμο τίθεται επιτακτικά πλέον η ανάγκη για ενωτική πάλη και δράση όλων των φορέων και ιδιαίτερα θα ήταν σημαντικό σε ενιαία γραμμή να διοργανωθεί και η πορεία στο Άκτιο, πρόταση που ακούστηκε και στις δύο συσκέψεις.

Μπρος στη λαίλαπα των επιθέσεων που δεχόμαστε και στο νέο ιμπεριαλιστικό χτύπημα στη γειτονιά μας, δεν υπάρχει η πολυτέλεια κατακερματισμού των δυνάμεων του κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας