7 Γενάρη Συναυλία Αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης

Την Τετάρτη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης


Μεγάλη συναυλία συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό συνδιοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η Πολιτιστική Παρέμβαση, την Τετάρτη 7 Γενάρη 2009, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (απέναντι από το δημαρχείο).

Στο πλαίσιο και της συναυλίας αυτής καλούν τους εργαζόμενους, το φιλειρηνικό κίνημα, το λαό, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους μετανάστες να εκφράσουν την καταδίκη τους για το σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, με τη στήριξη των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Να απαιτήσουν να σταματήσει τώρα η δολοφονία και να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα με την ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, στα εδάφη του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Μεγάλη είναι η διάθεση που έχει εκφραστεί από καλλιτέχνες για συμμετοχή τους στη συναυλία αλληλεγγύης. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή οι εξής καλλιτέχνες (αλφαβητικά): Γιώργος Αλουπογιάννης, Γιώργος Ανδρέου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Γιάννης Ζουγανέλης, Χρήστος Θηβαίος, Magic De Spell, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος, Μανώλης Μητσιάς, Μάνος Ξυδούς, «Οναρ», Μίλτος Πασχαλίδης, Διονύσης Τσακνής, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Χαρούλης.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους να παρευρεθούν μαζικά στη συναυλία, να εκφράσουν και με αυτόν τον τρόπο την ταξική, διεθνιστική τους αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης. Η μαζική παρουσία των εργατών στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις είναι προϋπόθεση για να δοθεί μια αποφασιστική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της εξουσίας των μονοπωλίων.




  • Από την εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ και η ανακοίνωση και η φωτογραφία και το σκίτσο του Ορνεράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας