Δεν ήταν αεροβόλο, με πυροβόλο βλήθηκε ο μαθητής στο Περιστέρι χτες το βράδυ

Όσο περνά η ώρα όλο και έρχονται νέα στοιχεία για το νέο πυροβολισμό μαθητή χτες βράδυ στο Περιστέρι.

Δείτε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας για το θέμα:


Αποτροπιασμός της ΔΟΕ για το νέο πυροβολισμό μαθητή

Νέος πυροβολισμός μαθητή στο χέρι - γιου του εκπροσώπου της ΕΣΑΚ στο ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας

Σε μια ολοφάνερη προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος αφενός καθυστέρησε υπερβολικά να βγει ανακοίνωση και αφετέρου έγινε παραπληροφόρηση για το είδος του βλήματος. Αεροβόλο και καλά... Έλα μου ντε που οι γιατροί αφαιρώντας το βλήμα από το χέρι του παιδιού ανακοίνωσαν πως πρόκειται για σφαίρα πυροβόλου όπλου. Βλήμα που θα μπορούσε να αφαιρέσει ζωή κι αντί για έναν τραυματισμό σήμερα να θρηνούμε ένα ακόμη θύμα.

Χωρίς σημασία δεν είναι και η ταυτότητα του μαθητή που πυροβολήθηκε. Μέλος αφενός ο ίδιος του 15μελούς του σχολείου του αλλά και γιος γνωστού συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και μέλους του 11μελούς ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, του Κώστα του Παπλωματά.

Ο νεαρός την ώρα που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση βρισκόταν έξω από το σχολείο του, το 1ο Λύκειο Περιστερίου, και συνομιλούσε με συμμαθητές του, μια ομάδα γύρω στα δέκα παιδιά, που κουβέντιαζαν ήσυχα και ρύθμιζαν λεπτομέρειες για το σημερινό μαθητικό συλαλλητήριο. Κι εκεί, στα καλά καθούμενα, ήρθε από το "πουθενά" η σφαίρα και καρφώθηκε στον καρπό του. Λίγο αργότερα οι συμμαθητές του άκουσαν και δεύτερο πυροβολισμό. Κανονική επίθεση λοιπόν. Και πραγματικά θέμα τύχης που κατέληξε το επεισόδιο μόνο σε τραυματισμό.

Αν ήταν θρυμματισμός βιτρίνας, ίσως και να γινόταν μεγαλύτερος ντόρος. Τώρα όμως που ένα ακόμη παιδί πυροβολήθηκε, είδαμε να προσπαθούν να το περάσουν στα ψιλά λες και δεν έγινε τίποτα. Και μόνο αυτό το γεγονός αρκεί για να δημιουργεί πρόσθετες απορίες.

Σήμερα το απόγευμα στις 6, θα είμαστε όλοι στη διαδήλωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο του Περιστερίου, Εθνικής Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας