ΟΛΟΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008



ΟΛΟΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Στην Αθήνα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας.
Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
και στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό


Τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος σε όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων, φοιτητών και μαθητών, διαδέχονται τα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, την Τετάρτη 17 του Δεκέμβρη, ως συνέχεια και κλιμάκωση της πάλης.

Οι χώροι δουλειάς, τα εργοστάσια, οι κλάδοι, τα γιαπιά, τα μεγάλα μαγαζιά των πόλεων, οι τόποι μόρφωσης και κατοικίας πρέπει να γίνουν κάστρα αγώνα, ζωντανά κύτταρα της προετοιμασίας για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, ώστε να πάρει ακόμη πιο πλατιά, μαζική, μαχητική, οργανωμένη απάντηση η γενική πολιτική γραμμή της πλουτοκρατίας, αλλά και ως ένα ακόμη βήμα ισχυροποίησης του ταξικού πόλου στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Κόντρα στην επιβολή του 65ωρου, στον αντεργατικό - αντιλαϊκό, φορομπηχτικό προϋπολογισμό, στην εργοδοτική τρομοκρατία και τη δολοφονία εκατοντάδων εργατών στους χώρους δουλειάς, αλλά και στην κρατική βία και καταστολή.



Την επαύριο των μεγάλων απεργιακών συγκεντρώσεων του ταξικού κινήματος σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων φοιτητών και μαθητών, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο προχωράει μπροστά, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον αγώνα. Το ΠΑΜΕ αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίων σε όλες τις πόλεις της χώρας, την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τις λαϊκές δυνάμεις να οργανώσουν την πάλη:

Ενάντια στην προσπάθεια επιβολής 65 ωρών δουλειάς, που συζητάει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Να εναντιωθούν στην επιχειρούμενη αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στα 65 χρόνια.

Να παλέψουν ενάντια στον αντεργατικό -αντιλαϊκό, φορομπηχτικό προϋπολογισμό, να καταδικάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία και τη δολοφονία εκατοντάδων εργατών στους χώρους δουλειάς, αλλά και την κρατική καταστολή και τρομοκρατία, που χτυπάει εργάτες, μαθητές, φοιτητές και δολοφόνησε τον 15χρονο μαθητή.

Σημειώνεται ότι στις 16 και 17 Δεκέμβρη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να συζητήσει και να ψηφίσει την Εκθεση Σέρκας για την οργάνωση του χρόνου εργασίας, την οποία ενέκρινε πριν από λίγες μέρες η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.


Πιο ψηλά τη σημαία των αγώνων

Η εργατική τάξη, με τη σημαντική συμβολή του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, έβαλε τη σφραγίδα της στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, προετοιμάζοντας τις μάχες που έρχονται

ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα συνεχίζουμε την πάλη. Σηκώνουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων. Βαθαίνουμε την ταξική συσπείρωση. Δυναμώνουμε τη συμπαράταξη των εργατοϋπαλλήλων με την αγωνιζόμενη νεολαία. Δυναμώνουμε τη συμπόρευση των εργαζομένων με τη φτωχή αγροτιά, τους μικρούς βιοτέχνες και τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους, που συνθλίβονται από τη δύναμη και την εξουσία των μονοπωλίων. Αυτό είναι το μήνυμα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 10 του Δεκέμβρη. Αυτή είναι η παρακαταθήκη της μεγάλης αυτής ταξικής αναμέτρησης, που βρίσκει άμεση συνέχεια. Σε αυτή τη μεγάλη αναμέτρηση το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ήταν στην πρώτη γραμμή. Με τη δράση του και το αγωνιστικό του πλαίσιο έβαλε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του. Το ΠΑΜΕ σφράγισε και αυτή την απεργία με την οργάνωση, την περιφρούρηση των συγκεντρώσεων, την ακάματη δράση χιλιάδων στελεχών του και εργαζομένων για την προετοιμασία και την επιτυχία της.

ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ μαζί με τη νέα γενιά, που το εμπιστεύτηκαν, έδωσαν την περασμένη Τετάρτη αποστομωτική απάντηση. Απάντησαν στη βία και τρομοκρατία του αστικού κράτους. Απάντησαν στην απροκάλυπτη τρομοκρατία της εργοδοσίας, που με το βούρδουλα της απόλυσης και των εκβιασμών τους κρατούν αλυσοδεμένους στο μαγκανοπήγαδο της εκμετάλλευσης. Χιλιάδες εργατόκοσμος δίπλα - δίπλα με τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους μαθητές έδωσαν απάντηση στα κέντρα της κουκούλας, στους σκοτεινούς μηχανισμούς της εξουσίας των κεφαλαιοκρατών. Ντάλα μεσημέρι στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά και σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας, έκαναν καθαρό ότι το κλίμα του φόβου και της ανασφάλειας που καλλιεργούν δε θα περάσει. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δε θα τα διπλώσουν, όσα γκλομπς, όσα χημικά, όσους κουκουλοφόρους και αν επιστρατεύσουν. Γελιούνται διπλά αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα κλειστούν στο καβούκι τους.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ, με πρόσχημα την κρίση, να τους φορτώσουν και πάλι τα βάρη στην πλάτη τους. Η αντιλαϊκή και αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας δε θα περάσει. Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου δεν μπορούν να εξαπατούν και να παγιδεύουν τους εργαζόμενους εσαεί. Το γνωστό παιχνίδι, να στηρίζουν τις ευρωενωσιακές οδηγίες, να στηρίζουν το ευρωπαϊκό καπιταλιστικό οικοδόμημα και έπειτα να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, έχει κοντά ποδάρια. Δεκάδες χιλιάδες ήταν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, η νεολαία με τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς Συλλόγους τους, οι μαθητές με τα Συντονιστικά τους που δήλωσαν «παρών» στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, στις συγκεντρώσεις και τις πορείες του ΠΑΜΕ. Γιατί στο ΠΑΜΕ βλέπουν τον γνήσιο εκφραστή των συμφερόντων τους. Γιατί στο ΠΑΜΕ αναγνωρίζουν τη συνέπεια και την ανιδιοτελή δράση χιλιάδων σωματείων, συνδικαλιστών και εργατών που συσπειρώνονται σ' αυτό. Γιατί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δίνει δύναμη στη δύναμή τους. Δίνει προοπτική στους αγώνες τους.

ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, που περίτρανα εκφράστηκε στην απεργία και στις συγκεντρώσεις, πρέπει τώρα να πάρει νέα ώθηση μέσα στους χώρους δουλειάς. Οι δεσμοί του ΠΑΜΕ με τον κόσμο της δουλειάς πρέπει να γίνουν ακόμα πιο ισχυροί, μέσα στα εργοστάσια, στα γραφεία, στις συνοικίες, σε κάθε πόλη και χωριό. Να βρει έκφραση μέσα από το στήσιμο νέων Επιτροπών Αγώνα, νέων μορφών δράσης για κάθε πρόβλημα που απασχολεί τον εργατοϋπάλληλο στον τόπο δουλειάς και κατοικίας του. Ακόμα πιο αποφασιστικά χρειάζεται να εκφραστεί με τη συσπείρωση νέων δυνάμεων στο ΠΑΜΕ, νέων συνδικάτων, αλλά και να γίνουν τα σωματεία πιο μαζικά, ακόμα περισσότερο να εντείνουν τη δράση τους σε ταξική κατεύθυνση.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, η πλατιά συσπείρωση και νέων αγωνιστών στις γραμμές του αγώνα, η αλληλεγγύη, η συμπόρευση με τα άλλα λαϊκά στρώματα είναι το καθήκον της επόμενης ημέρας. Με το μάτι σταθερά στραμμένο πάνω στη νέα γενιά, στους αγώνες των φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών, στις ανησυχίες και στις αγωνίες τους, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί και πρέπει να κάνει ένα νέο ποιοτικό βήμα στην καθημερινή του δράση. Ενισχυμένο από τις νέες εμπειρίες, ατσαλωμένο, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, να είναι έτοιμο στους αγώνες που έρχονται. Να ανοίξει το δρόμο για ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή της εργατικής τάξης προς όφελός της.

_____________


ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=14/12/2008&id=10368&pageNo=16&direction=1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας