Θρίλερ με την εκλογή αιρετού στο ΠΥΣΠΕ της Δ΄ Αθήνας

Κλείνει βδομάδα αύριο από τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών. Τα αποτελέσματα έχουν μέρες που ανακοινώθηκαν, τόσο για τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΚΥΣΠΕ) και τα ΑΠΥΣΠΕ, όσο και πολύ περισσότερο για τα ΠΥΣΠΕ που είναι τοπικά και πιο περιορισμένα σε αριθμό ψηφοφόρων.

Όμως στη Δ΄Αθήνας το αποτέλεσμα στάθηκε πολύ παράξενο. Μόλις μια ψήφος έκρινε την εκλογή στη δεύτερη έδρα. Συγκεκριμένα ενώ στην πρώτη έδρα βγήκε "με τα τσαρούχια" η ΠΑΣΚ, (737 ψήφοι επί συνόλου 2.225 και ποσοστό 32,1%), στη δεύτερη έδρα ο αιρετός της Αυτόνομης Παρέμβασης εξελέγη με 523 ψήφους (ποσοστό 22.8%) με μόλις μία ψήφο διαφορά από τον υποψήφιο της ΔΑΚΕ, που έλαβε 522 ψήφους.

Κανονικά το πράγμα δε θα είχε καμία σημασία αφού και μία ψήφος είναι ικανή σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες να κρίνει το αποτέλεσμα. Έλα μου ντε που οι της ΔΑΚΕ κίνησαν διαδικασίες ενστάσεων και προσπαθούν να αποδείξουν πως άδικα βγήκαν τρίτη δύναμη και άρα δεν εκλέγονται; (Οι έδρες των αιρετών είναι δύο.)

Η κατάσταση αυτή ανάγκασε τους προέδρους των τοπικών συλλόγων των εκπαιδευτικών να εκδώσουν σχετική ανακοίνωση με την οποία απαιτούν να γίνει σεβαστή η γνώμη της πλειοψηφίας. Δηλαδή να γίνει σεβαστό το αυτονόητο...



Σας παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση και κάντε κλικ στο έγγραφο για να το δείτε σε μεγαλύτερη προβολή.

Το θέμα βέβαια δεν είναι μόνο δημοκρατικής ευαισθησίας και άλλα εκλογικίστικα. Αλλά πρωτίστως ενδιαφέρει το πώς σε καιρούς με Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, έφτασε η ΔΑΚΕ να διεκδικεί τον αιρετό στη Δ΄Αθήνας με διαφορά στήθους. Όταν εδώ και πολλά πολλά χρόνια τις έδρες τις κέρδιζαν οι συνδικαλιστικές του χώρου του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού και με μεγάλη διαφορά από τη ΔΑΚΕ.

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι ακριβώς δέκα χρόνια πριν, το 1998, η παράταξη του Συνασπισμού εθεωρείτο η πανίσχυρη παράταξη του ΠΥΣΠΕ και η διεκδίκηση παιζόταν ανάμεσα στους Πασόκους και τους Δακίτες. Σημειώνω τα τότε ποσοστά (του 1998) και δίπλα με κόκκινο τα τωρινά (του 2008):

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (του Συνασπισμού) 35.2% - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 22.8%

ΠΑΣΚ 31.4% - 32.1%

ΕΝΩΤΙΚΟ (της ΔΑΚΕ) 17.5% - ΔΑΚΕ 22.7%

ΕΣΑΚ - ΔΕΕ 10.8% - 12.3%

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 2.8% - 7%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 2.3% - .....

Σήμερα που πέρασε από το σχολείο ο νεοκλεγείς αιρετός της Αυτόνομης Παρέμβασης, (ο ίδιος ήταν και απερχόμενος) και με εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπο της έντασης και της αγωνίας μήπως χάσει την έδρα από την απόπειρα νόθευσης (όπως ο ίδιος την έχει καταγγείλει και εγγράφως) τον ρώτησα ακριβώς αυτό το πράγμα... Τι έφταιξε και η άλλοτε κραταιά παράταξη του χώρου έφτασε με διαφορά μία ψήφου από την τρίτη;

Την απάντηση που δεν έλαβα, τη γνωρίζουμε όλοι οι περί την Ιερουσαλήμ της Δ΄ Αθήνας. Για το πώς τα τελευταία ειδικά χρόνια οι αιρετοί της παράταξης του Συνασπισμού εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους. Και για το πόσα παράπονα προκάλεσαν. Διαπλοκή με την εξουσία και απομάκρυνση από τα συμφέροντα του κλάδου. Ικανοποίηση των ημέτερων και "κρέμασμα" άλλων άξιων συναδέλφων.

Ο κόσμος όμως δεν τρώει κουτόχορτο. Είδε και απόειδε, και κατάλαβε πως πίσω από τα παχιά λόγια για αγωνιστικότητα και μπλα μπλα μπλα κρύβονταν επιμελώς μόνο οι προσωπικές φιλοδοξίες των συγκεκριμένων συνδικαλιστών. Έτσι και φτάσαμε στο προχτεσινό αποτέλεσμα με μία ψήφο διαφορά από τη φιλοκυβερνητική ΔΑΚΕ. Και μάλιστα σε μια εκλογική αναμέτρηση που σε πανελλαδικό επίπεδο η παράταξη του Συνασπισμού σημείωσε άνοδο. Όχι όμως και στη Δ' Αθήνας που κάποτε εθεωρείτο το προπύργιο των δυνάμεων της συγκεκριμένης παράταξης.

Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους συναδέλφους της παράταξης αυτής και όχι η απόπειρα νόθευσης του αποτελέσματος που ούτως ή άλλως κανείς μας δε θα επιτρέψει να περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας