ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ



2003. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...


ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚ


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ


Σήμερα Πέμπτη, 20 Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια

το αντιπολεμικό συλλαλητήριο και η

πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία


Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών οι αγωνιστές της ειρήνης, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δίνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού στο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και ακολούθως στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, που διοργανώνουν η ΕΕΔΥΕ, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΔΑ και η ΟΓΕ.

Η κινητοποίηση, με σύνθημα «Εμπρός με τους αγωνιζόμενους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ», διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας από το NATO, το Μάρτη του 1999, και 6 χρόνων από την επίθεση και εισβολή των ΗΠΑ και των πρόθυμων συμμάχων τους, με την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο Ιράκ, και συνδέεται με τις εξελίξεις που συντελούνται στο χώρο των Βαλκανίων, όπως η μονομερής κήρυξη της «ανεξαρτησίας» του Κοσσυφοπεδίου με την προτροπή των ΗΠΑ, του NATO και της ΕΕ.

Οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους επισημαίνουν:

«Η συμπλήρωση 9 χρόνων από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας από το NATO, το Μάρτη του 1999, και 6 χρόνων από την επίθεση και εισβολή των ΗΠΑ και των πρόθυμων συμμάχων, καθώς και την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο Ιράκ βρίσκει τους λαούς στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής να διανύουν μια δύσκολη και επικίνδυνη περίοδο, από την έξαρση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού.

Χύνεται καθημερινά το αίμα των λαών στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη, στο Αφγανιστάν κ.α. Εξυφαίνονται σχέδια νέων πολέμων, μπαίνουν στην παραγωγή νέα πυρηνικά όπλα, συγκροτούνται νέες επιθετικές στρατιωτικές μονάδες στο NATO και στην ΕΕ.

Η ευρύτερη περιοχή μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Η μονομερής κήρυξη της "ανεξαρτησίας" του Κοσσόβου, με την προτροπή των ΗΠΑ, του NATO και της ΕΕ, απειλεί να πυροδοτήσει νέο γύρο εντάσεων, αλλαγών συνόρων, νέες εστίες αποσταθεροποίησης, νέο γύρο πολέμων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Η απόσχιση δεν αποτελεί λύση για τα δεινά και τη φτώχεια του λαού που ζει στο Κόσσοβο. Ανεξάρτητα από την εθνική καταγωγή οι εργαζόμενοι της περιοχής θα συνεχίσουν να μην έχουν στοιχειώδη δικαιώματα αφού το κρατίδιό τους θα αποτελεί προτεκτοράτο του NATO. Αντίθετα, ο καλλιεργούμενος εθνικισμός θα γίνει φονικό όπλο που θα στραφεί ενάντια στα συμφέροντα όλων των λαών των Βαλκανίων, ενώ το Κόσσοβο θα αποτελέσει αρνητικό προηγούμενο για άλλες περιοχές».

Τονίζεται ακόμα: «Οι ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) όχι μόνο δεν εναντιώθηκαν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στις επεμβάσεις των ΗΠΑ, NATO και ΕΕ, αλλά πήραν μέρος σε αυτές τις δολοφονικές επιχειρήσεις με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, διεκδικώντας για την αστική τάξη μερίδιο από τη λεία της καταλήστευσης των λαών».

Τα αιτήματα που μπαίνουν είναι:

Να αποσυρθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής από τα Βαλκάνια, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και όπου αλλού βρίσκονται.

Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατιωτικά τμήματα από τις δυνάμεις κατοχής που συμμετέχουν.

Να απομακρυνθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα μας και τα Βαλκάνια καθώς και να βγει η χώρα μας από το NATO.

Να μην αναγνωριστεί η «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσόβου από την κυβέρνηση.

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον ιρακινό, αφγανικό, λιβανέζικο λαό και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό.

Απαγόρευση των πυρηνικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής.

Προστασία των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων από την επίθεση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας