Ακρωτηριασμό υπέστη η Μ. Γιαννάκου

Σοκ προκάλεσε ο ακρωτηριασμός της πρώην υπουργού παιδείας, κ. Μαριέττας Γιαννάκου. Και θλίψη, δεν το περίμενα να το πω αυτό, ακόμη και σε μας που πέρυσι περάσαμε μήνες στους δρόμους φωνάζοντας εναντίον της.



Στιγμές περσινές. Η κ. Γιαννάκου συναντάται εν μέσω της απεργίας των εκπαιδευτικών με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, κ. Μπράτη.

Το περιστατικό, όπως τουλάχιστον το μετέδωσαν πρωί πρωί τα κανάλια, δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά. Πήγε λέει η γυναίκα σε κάποιο παιδικό πάρτι με την κορούλα της. Κι εκεί είχε ένα μικρό ατύχημα που της προκάλεσε ένα σύνηθες και απλό κάταγμα στο πόδι. Επισκέφθηκε το ειδικό νοσοκομείο για τέτοια ατυχήματα, το ΚΑΤ. Οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να της τοποθετήσουν λάμες. Σύνηθες φαινόμενο και αυτό... Λίγο καιρό όμως αργότερα, διαπιστώθηκε φλεγμονή από τις ... λάμες!!! Στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν που αυτή τη φορά ζήτησε ιατρική φροντίδα, έκριναν ότι κινδυνεύει από σηψαιμία και πήραν την απόφαση για ακρωτηριασμό.

Σύνηθες και αυτό... Αν δε γίνει ακρωτηριασμός κινδυνεύει η ίδια η ζωή πλέον του ασθενούς. Το πόσο κινδυνεύει μπορώ να το ξέρω από κάποιον προπάππο που δε δέχτηκε τον ακρωτηριασμό. Η σηψαιμία διαδόθηκε και σε λίγο καιρό τον χάσαμε. Ίσως και γι' αυτό σοκαρίστηκα τόσο σήμερα ακούγοντας την είδηση για την πρώην υπουργό παιδείας. Αδυνατεί ο νους του ανθρώπου να δεχτεί το "τίποτα" που είμαστε.


Πηγαίνεις απλά σε ένα πάρτι. Παραπατάς. Και βρίσκεσαι με ένα πόδι λιγότερο. Και πρέπει να λες κι "ευχαριστώ" που γλίτωσες τα χειρότερα. Που η επιστήμη έχει σήμερα τα μέσα να το αντιμετωπίσει έστω και με τον ακρωτηριασμό.


Στον άνθρωπο λοιπόν, Μαριέττα Γιαννάκου, θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση. Κι ευχή για όλους, τέτοιες ατυχίες να μην ξανασυμβούν σε κανένα συνάνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας