5νθήμερες απεργίες προτείνει η ΔΟΕ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ALFAVITA
Άρθρο της εφημερίδας ΑΥΓΗ


30/01/2008



Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από 3 Μαρτίου



Στεφανάκου Πίκια


Απεργιακό αγώνα διαρκείας και συγκεκριμένα πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα 3 Μαρτίου προτείνει το Δ.Σ. της ΔΟΕ στις γενικές συνελεύσεις των δασκάλων που θα συγκληθούν μέχρι 22 Φεβρουαρίου ως απάντηση στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική.

Τελική απόφαση θα ληφθεί στις 25 Φεβρουαρίου από την Ολομέλεια Προέδρων.

Την ίδια ώρα έχει αποφασιστεί η συμμετοχή στην απεργία της 13ης Φεβρουαρίου,

ενώ καλούνται η ΟΛΜΕ και οι Γενικές Συνελεύσεις των καθηγητών που θα πραγματοποιηθούν το ίδιο διάστημα να συντονιστούν σ' ένα αγωνιστικό σχέδιο με κοινό πλαίσιο δράσης και απεργιακό βηματισμό διάρκειας, στην κατεύθυνση της συγκρότησης του πανεκπαιδευτικού μετώπου.

Ήδη έχει αποφασιστεί κοινή σύσκεψη των δύο μεγάλων Ομοσπονδιών την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στις 12.30 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΔΟΕ.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που στηρίζει την πρόταση για απεργιακό αγώνα διαρκείας έχει ως εξής:

  • "Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας". Μισθός 1.400 ευρώ καθαρά για τον πρωτοδιόριστο, με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στον βασικό μισθό. Όχι στη σύνδεση μισθού-απόδοσης. Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων όλων των κυβερνήσεων από το 1990 μέχρι σήμερα. Ακύρωση όλων των αντιασφαλιστικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση. Ενιαία δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση. Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30). Κύρια σύνταξη στο 80% του καταληκτικού μισθού.

  • Υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Ενιαίο 12χρονο δημόσιο σχολείο - δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Άμεση κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς. Αύξηση της οργανικότητας των σχολείων με βάση τους 20 μαθητές ανά τμήμα και 15 στο νηπιαγωγείο. Ενιαία Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες χωρίς αποκλεισμούς. Χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στο 5% του ΑΕΠ ή 15% του ΓΚΠ. Όχι στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Κατάργηση των Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα. Όχι στην εισβολή των επιχειρήσεων και των εταιρειών στο σχολείο. Κατάργηση του άρθρου 32 στον Νόμο 3577/2007 (τροπολογία για τα νηπιαγωγεία), που δίνει τη δυνατότητα ίδρυσης τμημάτων νηπιαγωγείων στους ιδιωτικούς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στα ιδιωτικά σχολεία. Κανένα Νηπιαγωγείο στους Δήμους και τους ιδιώτες. Μαζικοί διορισμοί νηπιαγωγών, για να καλυφθούν οι ανάγκες για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Κανένα νήπιο 4 - 6 ετών εκτός του δημόσιου νηπιαγωγείου. - Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Κατάργηση του νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ. Όχι στην αναγνώριση των ΚΕΣ (Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών).

  • Διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων.

  • Όχι στη συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16.

  • Παιδαγωγική ελευθερία και Δημοκρατία στο σχολείο. Ενίσχυση του ρόλου του συλλόγου διδασκόντων. Κατάργηση του Καθηκοντολογίου. Νέα Αναλυτικά Προγράμματα και βιβλία με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και την ολόπλευρη γνώση. Όχι στην εικονική - αποσπασματική "επιμόρφωση". Ουσιαστική επιμόρφωση με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας