Το Πολύφωνο



Το Πολύφωνο. ΠΑΛΛΑΣ 2001

Πολύφωνο... Όνομα και πράγμα. Και επί της ουσίας: Το Σχήμα του Εργαστηρίου Πολυφωνίας που λειτουργεί στα πλαίσια του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων Κέντρου Εθνομουσικολογίας «Φοίβος Ανωγειαννάκης». Απαρτίζεται από τους μαθητές των σεμιναρίων πολυφωνικού τραγουδιού που διοργανώνει το Μουσείο κάθε χρόνο. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε Ήπειρο, Πάτρα, Γρεβενά, Φραγκοκάστελλο και αλλού.


Δάσκαλοι και μαθητές στον κήπο του Μουσείου


Φεστιβάλ Πολυφωνίας:

Ο δάσκαλος, Αλέξης Λαμπρίδης, και οι μαθητές του


Επίσης κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται πολυήμερο Φεστιβάλ Πολυφωνικής Μουσικής με συμμετοχή δεκάδων πολυφωνικών ομίλων από την Ελλάδα και γειτονικές χώρες. Οι εκδηλώσεις γίνονται κατά μήκος των βόρειων συνόρων της χώρας, εντός και εκτός Ελλάδας.

Παλιά Σαγιάδα. Όμιλος από τα γκρεκάνικα χωριά της Κάτω Ιταλίας.



Ακολουθώντας το Φεστιβάλ στην Κάτω Ιταλία. Χωριό Καλημέρα.



Παράλληλα γίνονται σεμινάρια Πολυφωνικής Μουσικής αλλά και εκδρομές σε όχθες ποταμών, κορφούλες απάτητες, αρχαία θέατρα, γραφικά χωριά, ξεχασμένες εκκλησιές. Ψυχή των εκδηλώσεων η εταιρεία Άπειρος, ο πολυφωνικός όμιλος Χαονία αλλά και η ομάδα των μαθητών, το Πολύφωνο.

Οι ΜΟΒΑ από τη Σερβία



Παραδοσιακή κομπανία συνοδεύει οργανικά τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ

Το φεστιβάλ ακολουθεί ένα ολόκληρο καραβάνι ταξιδευτών, θηρευτών σπάνιων ακουσμάτων, που συνδυάζουν τις μουσικές πανδαισίες με τα υπέροχα τοπία της "ξεχασμένης" Ελλάδας των βουνών αλλά τη γνωριμία με την "απέκει" Ήπειρο, την Κάτω Ιταλία, τη Βουλγαρία.


Συνήθης κατάληξη των συναυλιών του Φεστιβάλ:

Χορός και γλέντι γνήσιο.


Έλληνες και Αλβανοί χορεύουν αγκαλιασμένοι στο Δελβινάκι.

Χαονία και Πολύφωνο στην αυλή του πατρικού του δάσκαλου.

Το Φεστιβάλ έχει μόλις τελειώσει και τα πρόσωπα λάμπουν

ακτινοβολώντας τη μαγεία που έζησαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας