Συμπαράσταση στη Διευθύντρια του 1ου Πειραματικού

  • Η είδηση από την Ελευθεροτυπία και το Alfavita
Συμπαράσταση στη διευθύντρια του 1ου Πειραματικού

Τη συμπαράστασή τους προς τη διευθύντρια του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας, κ. Νικολέττα Στεργιοπούλου, καθώς και την παύση της δίωξής της εκφράζουν και ζητούν με ψηφίσματά τους οι: ΟΛΜΕ, Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας, 5η Σχολική Επιτροπή του 1ου Δ/τος Δ. Αθηναίων, Σύλλογος Καθηγητών του 1ου Πειραματικού, Μαθητικό Συμβούλιο του 1ου, καθώς και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου.
Από το Δεκέμβριο του 2005, επί θητεία της υπουργού Παιδείας Μ. Γιαννάκου, έχει αρχίσει η διαδικασία της παραπομπής της διευθύντριας, με την κατηγορία της μη συμμόρφωσής της σε εντολή του τότε γεν. γραμματέα. Και ενώ τον Οκτώβριο του 2006 το ΑΠΥΣΔΕ την απαλλάσσει από κάθε κατηγορία της πειθαρχικής παραπομπής μετά από πολύμηνη πειθαρχική ανάκριση, το Φεβρουάριο του 2007 η υπουργός υποβάλλει ένσταση κατά της απαλλαγής, διότι τη θεωρεί υπερβολικά επιεική.
Σήμερα, η διευθύντρια έχει κληθεί από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό (ΥΠΕΣΔΔΑ) για εξέταση της ένστασης.

_________________________

ΣΧΟΛΙΟ


Γνωρίζουμε προσωπικά την υπόθεση και πέρα από το κατηγορητήριο για ανυπακοή προς την προϊσταμένη αρχή, υπάρχει η γενναία στάση της εκπαιδευτικού στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και η λεβεντιά να λέει όχι σε όσους της ζητούσαν να παρανομήσει. Αν αυτό κάποιοι το λένε ανυπακοή σε πρόσωπα, εμείς το λέμε εντιμότητα και ακεραιότητα που πρέπει να επιβραβεύεται.

Ευτυχώς το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό που εξέτασε σήμερα την υπόθεση, είδε το δίκιο της κ. Στεργιοπούλου και την αθώωσε. Ποιος όμως θα αποζημιώσει αυτή τη γυναίκα για την πολύμηνη ταλαιπωρία της;

Τουλάχιστον εμείς της στέλνουμε την αγάπη μας και το θαυμασμό μας. Η στάση της μας έκανε περήφανους και ως εκπαιδευτικούς και ως ανθρώπους. Τέτοιους δασκάλους χρειάζεται ο τόπος. Που να μπορούν να κρατούν ψηλά το κεφάλι ακόμη και όταν η εξουσία τους τρίζει τα απαίσια δόντια της.

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία και δη της απελθούσας κ. Γιαννάκου. Που η εκδικητική της μανία υπήρξε η αιτία της παράτασης της ταλαιπωρίας της συναδέλφου. Εμείς κρατάμε την ουσία και ονειρευόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας