Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Νηπιαγωγεία



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 11/9/07
ώρα 13:00 στη Δ.Ο.Ε.



Αθήνα 6/9/2007


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, με αφορμή την αναστάτωση που επικρατεί στα Δημόσια Νηπιαγωγεία, εξαιτίας των μέτρων της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, τα οποία αφενός μεν εκχωρούν την Προσχολική Αγωγή στους Ιδιώτες και στους Δήμους, αφετέρου καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα των Νηπιαγωγών
αποφάσισε:

Να πραγματοποιήσει την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007, ώρα 13:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομοσπονδία. Την ίδια μέρα και ώρα 12:00 θα δώσει συνέντευξη τύπου (Γραφεία ΔΟΕ, Ξενοφώντος 15α- Σύνταγμα)

Διεκδικούμε:
  1. Την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που προβλέπει την εκχώρηση της Προσχολικής Αγωγής στους Ιδιώτες και στους Δήμους.
  2. Τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των Νηπιαγωγών. Καμιά καταστρατήγηση του ωραρίου τους.
  3. Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6 χρονών. Κανένα παιδί έξω από τα Δημόσια Νηπιαγωγεία.
  4. Την εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για την αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής με γενναία χρηματοδότηση για κτίρια, προσλήψεις νηπιαγωγών και βοηθητικού προσωπικού, εξοπλισμό και εκπαιδευτικό υλικό.
  5. Τη μείωση του αριθμού των νηπίων σε 1:15.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους γονείς να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας που έχει στόχο τη διασφάλιση και τη στήριξη της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας