Η ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Μια νέα σχολική χρονιά μόλις άρχισε. Κι αν φέτος η 1η Σεπτέμβρη έτυχε Σάββατο, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Ήδη το ξυπνητήρι άρχισε να κουρδίζεται και τη Δευτέρα πρωί πρωί όλοι οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα αποχαιρετήσουν τη θερινή ραστώνη και θα δώσουν το παρών στις μονάδες που υπηρετούν.
Σε ποια σχολεία όμως; Και με ποιες συνθήκες; Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για ενημέρωση συναδέλφων και μη...




Με δεκάδες προβλήματα η νέα σχολική χρονιά

Χιλιάδες τα κενά στα σχολεία


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., έγκαιρα, από την αρχή του καλοκαιριού, είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ για τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν τα σχολεία στις αρχές του Σεπτέμβρη, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (αποσπάσεις, διορισμοί, τοποθετήσεις).

Η Υπουργός Παιδείας, μάλιστα, αγνόησε, την πρόταση της ΔΟΕ που έγινε στις 30 Ιουλίου, να εξεταστούν, πριν από τη διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων, οι αιτήσεις για απόσπαση των 6.300 εκ/κών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αντ’ αυτού διαβεβαίωνε με συνέντευξή της, στις αρχές Αυγούστου, ότι όλα θα είναι έτοιμα την 1η Σεπτέμβρη.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει το γεγονός ότι οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε το ΥΠΕΠΘ ικανοποιούν μόνο το 60% των αιτήσεων, έγιναν με μεγάλη καθυστέρηση, την ημέρα προκήρυξης των εκλογών στις 17 Αυγούστου, και με ρουσφετολογικά κριτήρια. Προτεραιότητα του ΥΠΕΠΘ ήταν, όλο αυτό το διάστημα, να στελεχωθεί ο μηχανισμός του Υπουργείου με τις αποσπάσεις εκπ/κών σε διοικητικές υπηρεσίες και να εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης, που θα υλοποιήσουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Τα μεγάλα προβλήματα που παρατηρούνται σχετικά με τις ελλείψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών στα σχολεία, που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών, αλλά και η μη ικανοποίηση χιλιάδων αιτήσεων αποσπάσεων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι φαινόμενα που παρατηρούνται χρόνια τώρα και χαρακτηρίζουν την εκπαιδευτική πολιτική και πρακτική της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ. Δυστυχώς οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, που θα έλυναν σοβαρά και σημαντικά οικογενειακά προβλήματα των συναδέλφων και σχετίζονται, άμεσα, με την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αντιμετωπίζονται με ρουσφετολογική αντίληψη και παροχή εκδούλευσης και ιδιαίτερα αυτό γίνεται φέτος με τον πιο ακραίο τρόπο κρατώντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε ομηρία.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. διεκδικεί:

· Την άμεση επανεξέταση όλων των αιτήσεων των συναδέλφων που απερρίφθησαν.

· Τη θεσμοθέτηση αντικειμενικού συστήματος αποσπάσεων για να σταματήσει η ρουσφετολογική και ανεξέλεγκτη διαδικασία χορήγησής τους από την εκάστοτε ηγεσία του ΥΠΕΠΘ.

· Την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών με τους απαραίτητους διορισμούς εκ/κών όλων των ειδικοτήτων. Την κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων.

· Την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκ/κών στο τέλος Ιουνίου του προηγούμενου έτους, για να μη χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες και οι συνάδελφοι να γνωρίζουν, έγκαιρα, τη σχολική μονάδα που θα διδάξουν τον επόμενο Σεπτέμβρη.

ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Ε.

Εμείς τι να προσθέσουμε; Κουράγιο... Και καλή χρονιά σε όλους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας