Δελτίο θυέλλης


Η ταυτότητα του χώρου μας

Το Homa Educandus πρέπει να τονίσουμε και πάλι ότι αποτελεί συλλογική προσπάθεια. Δε μας αρέσει λοιπόν να βλέπουμε στο ίντερνετ να του αποδίδουν ταυτότητα που ανήκει σε ένα μόνο μέλος μας έστω και αν είναι από τα ιδρυτικά του χώρου. Η δικαιολογία ότι είχαμε αφιέρωμα στο χωριό καταγωγής αυτού του μέλους, δε σημαίνει ότι ολόκληρο το blog ανήκει στο χωριό αυτό. Και πολύ περισσότερο δε δεχόμαστε να μας ζητάν και τα ρέστα γιατί προβάλαμε αυτό το χωριό.

Ακολουθήσαμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες στο ίντερνετ και παραθέσαμε πηγές και των κειμένων και των φωτογραφιών. Όπως δηλαδή είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ταυτόχρονα δημοσιεύσαμε στα αγαπημένα μας λιμάνια και το διαδικτυακό τόπο αυτού του χωριού. Θεωρούμε ότι τιμήσαμε αυτό το χωριό και με τις μικρές μας δυνάμεις συμβάλαμε στο να γίνει ευρύτερα γνωστό. Δυστυχώς οι άνθρωποι του εκεί χώρου μόνο χρήματα που δε μας ζήτησαν για το αφιέρωμα στο χωριό τους.

Το Homa Educandus δεν έχει ανάγκη να φιλοξενήσει υλικό από κανένα άλλο διαδικτυακό χώρο. Δεν αποτελεί εμπορικό σάιτ και ούτε προτίθεται να κατέβει στις επόμενες εκλογές. Ένας καινούριος μικρός χώρος είναι στους ωκεανούς του διαδικτύου. Και με τις μικρές του δυνάμεις επιθυμεί να ταξιδεύει. Με μόνο στόχο να αφήσει το στίγμα του ανάμεσα στα εκατομμύρια άλλα του παγκόσμιου ιστού.

Το πλήρωμα λοιπόν του σκάφους μας αποφάσισε να κατεβάσει οποιαδήποτε αναφορά στο διαδικτυακό αυτό χώρο, τόσο από τα αφιερώματα όσο και από τους συνδέσμους των αγαπημένων μας λιμανιών. Και παρακαλεί την αγαπημένη μας Δανάη να στηρίζει από τούδε και στο εξής τα αφιερώματα στο γενέθλιο τόπο της με υλικό που δε θα προέρχεται από το συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο ή τους ανθρώπους που τον διοικούν. Δεχόμαστε ότι οι αναφορές στον τόπο της είναι βασικό της δικαίωμα σύμφωνα με τον κανονισμό του σκάφους. Αρκεί αυτές οι αναφορές να μην πλήττουν την ταυτότητα του χώρου μας. Ως ένδειξη καλής θέλησης δημοσιεύουμε ένα μέρος του προσωπικού της αρχείου και την παρακαλούμε να συντάξει ανάλογο κείμενο για να το παρουσιάσει.

Το τσούρμο του σκάφους


Υ.Γ. ΑΣΧΕΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟΝ: Υπενθυμίζουμε ότι η αγαπημένη μας ταινία παραμένει «Η ανταρσία του Μπάουντι». Δανάη, αν δε το έχεις, πάτα εδώ



Και σε παρακαλούμε σύντομα να το προμηθευτείς για την ταινιοθήκη μας. Αν θέλεις, μας το αγοράζεις και σε βιβλίο για τη μαρίδα του σκάφους. Θα το βρεις στην
Πρωτοπορία . (Και είναι και του αγαπημένου σου Ιούλιου... Εσύ δε λες πως από τα βιβλία του αποφάσισες να γίνεις καπετάνισσα; )


Από το προσωπικό αρχείο της Δανάης:







Υπεύθυνη για την υφαρπαγή του υλικού από την καμπίνα της καπετάνισσας είναι η Διώνη.

Το διευκρινίζουμε για να μη βρεθούμε όλοι μαζί στο μπαλαούρο…





4 σχόλια:

  1. Η συζήτηση είναι η αρχή του πολιτισμού. Προφανώς εσείς διακατέχεστε απο διαφορετικού είδους πολιτισμό... Και κάτι να διαβάσετε μιας και είσαστε εκπαιδευτικοί...

    http://el.wikipedia.org/wiki/Λογοκρισία

    Και εαν δεν σας αρέσει το σχόλιο μου, δεν περιμένω τίποτα καλύτερο απο το να το σβήσετε...

    Υ.Γ. Δεν πα να γινετε τσιμέντο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Υ.Γ. Δεν πα να γινετε τσιμέντο... μιας και είσαστε εκπαιδευτικοί... "

    Να γίνουνε, να γίνουνε. Εγώ είμαι μούτσος, τι με νοιάζει; Κι αν θες βοήθεια, τους τα έχω και μαζεμένα από τον καιρό που πήγαινα σχολείο, να έρθω να σε βοηθήσω να τους τσιμεντάρουμε και να τους φουντάρουμε μεσοπέλαγα.

    Μια παρατήρηση μόνο, δε λέμε "είσαστε", ο σωστός τύπος είναι "είστε"... Δεν ξέρεις τι τιμωρίες έχω φάει για να το μάθω αυτό... Γι' αυτό σου λέω, μαζί σου!!! Ρουθούνι εκπαιδευτικού μη μείνει σ' αυτό τον κόσμο.

    Υ.Γ.
    Πολύ τις γουστάρω αυτές τις συζητήσεις. Να ανάψουν και λίγο τα αίματα.

    (Μεταξύ μας, εγώ έτσι κι αλλιώς για το μπαλαούρο είμαι, ευκαιρία να τα πω όλα χύμα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να σοβαρευτούμε λίγο. Πήγε πολύ μακριά αυτή η βαλίτσα, τόσο που δεν της άξιζε. Και με βάλατε κι εμένα στο μάτι του κυκλώνα χωρίς να φταίω σε τίποτε. Εντάξει, δημοσίευσε ένα σάιτ τη διεύθυνση του educandus. Ε, και; Γιατί όλος αυτός ο πανικός; Ταυτότητα του χώρου και πράσινα άλογα...

    Ας σταματήσουμε να λειτουργούμε με τη λογική του μπακάλη. Και να μην κάνουμε την τρίχα τριχιά.

    Είπα και ελάλησα και παρακαλώ το πλήρωμα να συμμαζευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον ανώνυμο επιβάτη:

    Σεβαστές οι απόψεις σας έστω και αν δεν είναι απόλυτα κατανοητό τι εννοείτε. Ποια λογοκρισία είδατε που σας ενόχλησε; Προφανώς συγχέετε τη λήψη αποφάσεων με δημοκρατικό τρόπο, κανόνας απαράβατος για το HOMA EDUCANDUS με την ασυδοσία και την αναρχία.

    Όπως έχουμε διευκρινίσει ο χώρος αυτός διοικείται συλλογικά από τα μέλη του. Επεμβάσεις τρίτων όμως σε εσωτερικά θέματα λειτουργίας είναι απαράδεκτες.

    Όσο για τη συζήτηση και τον πολιτισμό που ευαγγελίζεστε, κρατάμε το τελευταίο σας σχόλιο περί τσιμέντου. Δε θα το σβήσουμε. Θα το αφήσουμε ως απόδειξη του ήθους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας