Ημερολόγιο Καταστρώματος





Κυριακή, 8 Ιουλίου 2007

Το Homa Educandus κλείνει σήμερα 13 ημέρες λειτουργίας. Στις δυο εβδομάδες της ζωής του έχει κιόλας αποκτήσει αρκετούς φίλους και από σήμερα απέκτησε και συνεργάτες. Αποικιστήκαμε το λοιπόν.


Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2007

Η αποικία μας σήμερα εξέδραμε στο Σύνταγμα. Για να μην ξαναγίνει "της Πάρνηθας". Κόσμος πολύς, παιδάκια και η ΖΩΗ εκεί. Ηλιαχτίδα σε θάλασσα πρωινή.
Εδώ, σκοτάδι. Το παλεύουμε όμως.



Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2007

Ανάμεσα Δευτέρα και Τετάρτη δε στάθηκε η αληθινή μας μέρα. Η σκοτεινή και η στενοχωρημένη ήταν. Το πλήρωμα σήκωσε ανταρσία και η Διώνη έφτασε στο σημείο να βάλει χέρι στην καμπίνα της καπετάνισσας. Καθόλου καλά δεν πάμε, ακόμη δεν αρχίσαμε. Μόνο για το χατίρι της Μυρτάλης που ζώστηκε αρχαιολογική σκαπάνη και ετοιμάζει «Τις μαρμαρένιες κόρες», τις πολυαγαπημένες και χιλιάκριβες, και για το λατρεμένο «αρχιπέλαγος των Κουνουπιών» που πρόσθεσε στον τίτλο ο captain Nemos, λέω να δώσω άφεση αμαρτιών. Ταινίες όμως με ανταρσίες και ειδικά του Μπάουντι, ούτε να ονειρεύονται πως θα προβάλουμε εδώ.


Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2007

Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε την τελευταία φουρτούνα που μας αναστάτωσε αρκετά. Ακόμη δεν ξεκινήσαμε καλά καλά το ταξίδι και πέσαμε σε ύφαλο! Όμως ουδέν κακόν αμιγές καλού. Το πλήρωμα μετανιωμένο για τη στάση του έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για να μου δείξουν τον καλό τους εαυτό. Ιδιαίτερα η Μυρτάλη. Να είναι καλά για όσα έγραψε. Το εκτιμώ ιδιαίτερα. Έτσι είναι, Μυρτάλη, δεν παίρνουμε τσεκούρια και γκρεμίζουμε τα έργα τέχνης. Τιμή μας και καμάρι μας ήταν να προβάλουμε το Φεστιβάλ της Πολυφωνικής Μουσικής και όχι διαφήμιση… Μην τρελαθούμε τώρα… Διαφήμιση σε τι; Σε κάτι που δεν έχει εισιτήριο; Που γίνεται από καρδιάς;

Κυριακή, 15 Ιουλίου 2007

Απόψε το Homa Educandus έχει γλέντι μέχρι πρωίας. Αποκλειστικά με Beatles. Και με δεύτερη επιλογή πάλι από Beatles!!! Αδυναμίες είναι αυτές. Από αύριο αρχίζει η σταδιακή αποχώρηση λόγω διακοπών. Αποχαιρετιστήριο λοιπόν. Βάρδια να δούμε ποιος θα κάνει... Κι όχι τίποτε άλλο ανεβαίνει και ο αριθμός των επισκεπτών. Σε μία εβδομάδα που έχουμε το Ραντάρ πιάσαμε το 250!!! Και ακόμη δεν κλείσαμε μήνα που ξεκινήσαμε το ταξίδι μας. Καλού κακού ξεκλειδώσαμε και τη Διώνη από το Μπαλαούρο. Ο Νέμος δηλαδή, εγώ ευχαρίστως θα την άφηνα εκεί μέχρι Σεπτέμβρη.

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2007

Το μεγάλο νέο της σημερινής μέρας είναι πως επιτέλους συνδεθήκαμε με τη μεγάλη οικογένεια των Ελλήνων Μπλόγκερς! Καλωσορίζουμε τους νέους επισκέπτες στο σκάφος μας. Και παρακαλώ το πλήρωμα να ανασκουμπωθεί. Μέρα που διάλεξαν να ανεβάσουν δέκα άρθρα υπό κατασκευή!!! Το άλλο νέο είναι πως ο Μαρκόνης μας χόρτασε ελληνική ραδιοφωνία και από σήμερα αποφάσισε να μας προσφέρει και το Μελωδία FM. Μπράβο! Άριστη επιλογή.

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007

Ορίστε, Νέμο, που φαγώθηκες... Μπλόκαρε σήμερα η Μπλογκόσφαιρα και το σκάφος ηρέμησε. Ευκαιρία να σας στρώσω στη φασίνα. Τι θα γίνει με το Αρχιπέλαγος; Ευτυχώς που σου ανέβασα εγώ ένα θέμα...


Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2007

Μας βγήκε το λάδι με το Μπαλαούρο. Ωραία η ιδέα της Διώνης για αφιέρωμα στη Γκέμμα, αλλά δε φτάνει να κρεμάς εικόνες. Όλη τη μέρα σήμερα την περάσαμε μέσα σε εκείνη τη μαύρη μαυρίλα. Κι ο Νέμος που έλεγε πως θα βοηθήσει, σαλπάρισε για το αληθινό Αρχιπέλαγος. Λέμε με τη Διώνη να τον ακολουθήσουμε οσονούπω. Αστυπάλαια. Επιστροφή στα παλιά φέτος. Δεν την ξαναπατάμε με την Ικαρία…


Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2007

«Οι έλληνες δε γράψανε, οι έλληνες ζήσανε.»

Το ξέρουμε αυτό; Αναρωτιέμαι αν… Γιατί σύμφωνα με το Ραντάρ του Educandus, κοντεύει η σελίδα του "Ημερολογίου Καταστρώματος" να έχει περισσότερες επισκέψεις από τα αφιερώματα για το Λιαντίνη. Κι αν αναρωτιέστε τώρα εσείς, με τη σειρά σας, σας απαντώ: Ναι! Όλα είναι υπό έλεγχο στο σκάφος. Καράβι είναι αυτό. Αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας, θα το «κάτσουμε» σε καμιά ξέρα. Και λείπει και ο Νέμος για να μας ρυμουλκήσει με το Ναυτίλο του.

Λοιπόν, για να σοβαρευτούμε. Εδώ, στο ημερολόγιο, άδικα ψάχνετε να βρείτε κρυμμένους θησαυρούς. Σας προτείνουμε λοιπόν με όλη μας την καλοσύνη να συνεχίσετε την πλοήγηση πατώντας εδώ.

Εδώ, που μπαίνουν άνθρωποι από Γερμανία και Αμερική και διαβάζουν με τις ώρες. Μας τα λέει κι αυτά το Ραντάρ και μας γεμίζει ικανοποίηση και όρεξη να συνεχίσουμε.

Με την πυξίδα μας σταθερά προσανατολισμένη στη φιλοσοφία του Λιαντίνη. Και με τον «τηλέγραφο» να κεντράρει στο ΜΕΤΡΟ. Κι αν σας είναι άγνωστη η λέξη, εξηγώ πως ο τηλέγραφος είναι εκείνος που δίνει εντολή από τη γέφυρα στο μηχανοστάσιο για τις στροφές των μηχανών. Αυτά, και τρέχω στη γέφυρα.


Σάββατο, 28 Ιουλίου 2007

Ουφ, δεν αντέχω άλλο. Αντί να φύγουμε εμείς διακοπές, ας όψεται το ΚΤΕΟ (τι νομίζατε, περνάνε και τα καράβια ΚΤΕΟ…) γύρισε ο Νέμος ξεκούραστος και μας έστρωσε στη δουλειά.

Πρώτον τσατίστηκε που στο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ελάχιστοι μπαίνανε, και αποφάσισε να το μετατρέψει σε κινηματογράφο!!! Από τούδε και στο εξής εκεί θα ανεβάζουμε όλα τα βίντεο. Ίσως και τις φωτογραφίες. Όσες τελοσπάντων δεν ταιριάζουν στο ΜΠΑΛΑΟΥΡΟ.

Δεύτερον και χειρότερο… Αποφάσισε να επεκταθούμε και σε άλλα blogs. Εγώ έχω αρχίσει πια να ζαλίζομαι και δε με φταίει το μπότζι. Διότι ο αγαπητός Νέμος, και μεταξύ μας πολύ σωστά, είδε ότι το HOMA EDUCANDUS έχει γίνει «πανηγύρι». Ένα σωρό θέματα και άκρη δε βγάζεις. Οπότε, έχουμε και λέμε προς το παρόν:

Άνοιξε ένας καινούριος χώρος, το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, όπου και θα συγκεντρώσουμε όλο το υλικό για το Λιαντίνη. Να είναι δηλαδή εκεί μόνο ό,τι έχει να κάνει με το Δάσκαλο και τίποτε άλλο. Νομίζω ότι αυτό ήταν πολύ καλή ιδέα. Και άλλο τόσο κουραστική. Διότι έχουμε βάλει, τρομάρα μας, και εκατό συνδέσμους σε κάθε άρθρο και τώρα άντε να τα αλλάξεις όλα αυτά και να οδηγούν στο Μεσολόγγι και όχι στο Εντουκάντους. Φοβάμαι ότι στο τέλος όλο και κάτι θα μας ξεφύγει. Εντάξει, δεν αγχωνόμαστε. Εδώ είμαστε και θα φροντίζουμε να βελτιώνουμε την κατάσταση. Δηλαδή το εδώ… από βδομάδα παίζεται. Θα δούμε…

Λοιπόν. Έχουμε ανοίξει και άλλα μπλογκ. Καιρός να αποκτήσουν τα σπιτάκια τους και οι άλλοι του πληρώματος που τόσο καιρόν αφορμή το βρίσκουν να κάθονται. Βρε κάτσε να έρθει ο Σεπτέμβρης και θα τους εξηγήσω. Που μου έχουν σκορπίσει στα νησάκια του Αιγαίου και ούτε κινητά δε σηκώνουν.

Καλημέρα σας.

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2007

Δεν το πιστεύω. Αφήσαμε το Νέμο στο Αρχιπέλαγος να ανεβάσει βίντεο για σημαντικά θέματα κι εκείνος κουβάλησε όλο το ελληνικό Αρχιπέλαγος και μάλιστα σε ώρα θερινή και βραδινή. Ντισκοτέκ το κατάντησε!!!

Και λέει… πως ήταν στρατήγημα! Να μας ξεσηκώσει επιτέλους, να κλείσουμε το λαπ τοπ και να ανοίξουμε βαλίτσες.

Μεταξύ μας, νομίζω ότι πέτυχε κέντρο. Μαζί με τον «φέγγαρο» που μας θύμισε και τον άλλο που ζητιανέψαμε απόψε στην Καστέλα.

Άντε να τελειώνουμε αύριο με το συνεργείο… ε, με το ναυπηγείο ήθελα να πω, και Τετάρτη ΚΤΕΟ. Καράβι πότε έχει; Εισιτήρια; Δωμάτια; Και όλες οι άδειες του Αυγούστου μαζί. Μήπως να το ξανασκεφτούμε; Α, μπα. Ποιος αντέχει ξανά το Νέμο σε ρόλο ντι τζέι; Και λέει... πως και καλά ξεσηκώθηκε με το δικό μου βιντεάκι, το memories. Και είπε να γυρίσει λίγο το ρολόι πίσω. Το έκανε που το έκανε το καλό, το Μάι Σαρόνα δεν μπορούσε να το ανεβάσει;


ΥΓ Απίστευτος. Ο Νέμος. Ανέβασε και το my sharona! Αννούλαααααα! Πού είσαι αστέρι μου να κάνουμε τις πίστες να τρέμουν;


Τρίτη, 31 Ιουλίου 2007
Σήμερα το HOMA EDUCANDUS δικαίωσε τη σχέση του με τη θάλασσα. Ένα όμορφο βιντεάκι για τις πρώτες ελληνίδες καπετάνισσες είναι η προσφορά μας σε κείνα τα κορίτσια που ξεπέρασαν δισταγμούς και εμπόδια και ρίχτηκαν στη μάχη με τα κύματα και με τη λαμαρίνα. Και χαιρόμαστε χαρά μεγάλη που τους άρεσε... Δυστυχώς δεν είχαμε και πολύ υλικό, καλύτερο θα το θέλαμε το βίντεο. Αλλά εκείνες τις εποχές ακόμη και η απλή kodak με τις θολές της φωτογραφίες ήταν μεγάλο πράγμα. Έστω όμως και έτσι η συγκίνηση είναι μεγάλη καθώς ζωντανεύουν οι μνήμες και ανανεώνονται οι στενοί δεσμοί ανάμεσά μας.


Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2007


Το να ανοίξουμε ένα ξεχωριστό blog για το Λιαντίνη ήταν σίγουρα ένα παράτολμο βήμα. Και άλλο τόσο γοητευτική η προοπτική. Κάπως έτσι κατάφεραν να με πείσουν. Και ευτυχώς... Όσο περνάνε οι μέρες τόσο και επιβεβαιώνεται η ορθότητα της απόφασης. Και παρά την τεράστια κούραση να μεταφέρουμε το υλικό που είχαμε ήδη ανεβάσει, λέω πως καλά κάναμε. Έστω και αν αυτό μας έφερε πίσω από το ανέβασμα "φρέσκου" υλικού. Δεν πειράζει όμως. Ξέρετε τι λένε για το καλό πράγμα... Πάντως σήμερα καταφέραμε και γράψαμε την παρουσίαση των Ελληνικών. Η μεγαλύτερη ευχαρίστηση ήταν το σκάλισμα των σημειώσεων από το Μαράσλειο. Ο καθένας από την ομάδα είχε και κάτι να προσφέρει. Και ήταν πραγματικά συγκινητικό το τι ο καθένας μας σημείωνε στο τετραδιάκι του από όσα ο Δάσκαλος έλεγε.


Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2007


Ναι, είμαστε ακόμη εδώ. Διότι θα πάμε που θα πάμε Αστυπάλαια, ας είναι επιτέλους στο πανηγύρι. Και αφού είμαστε εδώ... όλο και ανακατευόμαστε. Δε μας έφταναν τόσα blogs, ο Νέμος αποφάσισε (και τον καταγγέλλω δημόσια ότι είναι του αποφασίζω και διατάζω) να ανοίξει ξεχωριστό blog για τις Καπετάνισσες. Βλέπεις καλά τα βόλεψε με το δικό του, το Αρχιπέλαγος, που το μετέτρεψε σε χώρο προβολών και δεν έχει να γράφει τίποτε και για μια ακόμη φορά έστρωσε όλο το υπόλοιπο τσούρμο στη δουλειά. Ε, ρε Μπαλαούρο που του χρειάζεται. Λοιπόν, πολύ σοβαρά. Κι εγώ αποφασίζω και διατάζω ότι άλλο blog δε θα ανοίξει. Τέρμα. Εκτός βεβαίως εκείνου που ήδη υπάρχει για τα σχολεία... Αυτό όμως από Σεπτέμβριο. Προς το παρόν έχουμε διακοπές και ετοιμασίες (γκρρρρρρ) για τις διακοπές.

και πάλι Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2007

Δεύτερη εγγραφή την ίδια μέρα και μάλιστα ξεχωριστή, γιατί και ο λόγος είναι σημαντικός. Σήμερα τα χιλιάσαμε!!! Ξεπεράσαμε δηλαδή τις 1000 επισκέψεις στο βασικό μας blog, στο HOMA EDUCANDUS. Και μάλιστα σε διάστημα μικρότερο από ένα μήνα. Και δεν είναι μόνο ο αριθμός των επισκεπτών που μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Είναι και πολλά άλλα στοιχεία που ως διαχειριστές του blog είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Πχ. Πόσο χρόνο κάθονται οι επισκέπτες μας στις σελίδες μας. Ή ποιες είναι οι αγαπημένες τους σελίδες. Αλλά και από πού μπαίνουν. Βασικά οι περισσότεροι είναι από Ελλάδα. Οι τρεις στους τέσσερις συγκεκριμένα. Όμως έχουμε ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών και από τη Γερμανία. Και δεν είναι τυχαίες επισκέψεις. Γιατί βλέπουμε πως μπαίνουν και ξαναμπαίνουν και αφιερώνουν χρόνο για να μας διαβάσουν.


Οι καλύτεροι βέβαια επισκέπτες μας είναι οι φίλοι μας από το φόρουμ της Ναυτιλίας. Κι αυτό επίσης μας γεμίζει χαρά. Όχι μόνο να παριστάνουμε το καράβι αλλά και να έχουμε ανθρώπους των καραβιών κοντά μας.


Το άλλο θετικό στοιχείο είναι πως ο ένας στους δύο επισκέπτες μας μπαίνει ξανά. Που σημαίνει ότι τον κερδίσαμε ως φίλο του χώρου. Και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε να μην απογοητεύσουμε όλους αυτούς τους φίλους μας. Βέβαια τις επόμενες μέρες τα blogs μας θα σιγήσουν διότι όλη η ομάδα που εργάζεται εδώ είναι έτοιμη να σαλπάρει. Χρειάζεται όμως και αυτό. Να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας από φρέσκο αγέρα του πελάγους. Και τα ματάκια μας με απέραντο γαλάζιο.


Στα μπαγκάζια μας θα πάρουμε και όλη αυτή την ικανοποίηση που οι επισκέπτες μας μας προσφέρουν. Και θέλουμε μέσα από την καρδιά μας να τους ευχαριστήσουμε. Γιατί σίγουρα δε γράφουμε μόνο για να περνάμε την ώρα μας.

Ως υπεύθυνη του χώρου οφείλω βεβαίως να ευχαριστήσω και όλους τους συνεργάτες, φανερούς ή σιωπηλούς. Αλλά και τους καλούς φίλους που με τα σχόλιά τους μας έδωσαν δύναμη να φτάσουμε ως εδώ.


Θερμούς ναυτικούς χαιρετισμούς προς όλους

Δανάη



Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2007

Μεγάλη μπουκιά φάε, δε λέει η παροιμία; Άσε όμως τα μεγάλα λόγια; Πράξεις δηλαδή, όχι παρόλες… Και να που έφτασε η άλλη Δευτέρα και είμαστε ακόμη εδώ. Το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι που η Διώνη μας πούλησε και την έκανε για Αστυπάλαια. Διότι εμείς οι πανέξυπνοι, φτιάξαμε ένα blog καράβι και νομίσαμε πως λύσαμε το πρόβλημα της μετακίνησης στο Αιγαίο… Και όταν έφτασε η κρίσιμη ώρα, την κάτσαμε τη βάρκα. Πουθενά θέση για αμάξι. Ποιος φταίει εκτός από το ξερό μας το κεφάλι; Και που σταματήσαμε το ποδήλατο νωρίς και δε μάθαμε ποτέ μηχανάκι… Διότι το Διωνάκι μας έτσι τα κατάφερε. Και βούτηξε τη μηχανάρα της και άντε γειααααααα.

Βρε λες να φταίει που σας διαφημίσαμε την Αστυπαλιά και πήρατε όλα τα εισιτήρια και μείναμε ρέστοι; Αν είναι έτσι, δεν πειράζει.

Και παρολίγο να μείνουμε και τελείως εδώ γιατί δε βρίσκαμε εισιτήριο επιστροφής. Πάλι για το αμάξι το πρόβλημα. Και τελικά κάναμε πατέντες. Αναγκαστική στάση στη Νάξο. Και ακούστε δρομολόγιο να φρίξετε. Αναχώρηση από Αστυπάλαια στις πέντε το πρωί. Που σημαίνει από τις 4 στο λιμάνι. Μην πω και νωρίτερα γιατί δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα. Άφιξη στη Νάξο στις 9 το πρωί. Γύρος νησιού. Κατά προτίμηση στις Βίγλες για μπάνιο και στο Φιλώτι για φαγητό… Και στις πέντε το απόγευμα άλλο καράβι. Άφιξη στην Αθήνα στις 11 τη νύχτα. Ε, ρε κάτι ύπνους που θα ρίξουμε στους καναπέδες… Διότι για καμπίνα ούτε αυτό να το συζητάτε. Ένα εικοσιτετράωρο σχεδόν στο δρόμο.


Τρίτη, 28 Αυγούστου 2007


Τώρα που έφτασε η ώρα για την περιπέτεια μέσω Νάξου, τώρα να δούμε τι θα κάνει ο "ένοχος" αυτής της κατάστασης. Το Μπαλαούρο; Μήπως; Μπα, μια φορά κλείσαμε τη Διώνη εκεί μέσα και έκανε τόση φασαρία που δεν το αντέχουμε να το ξαναζήσουμε το σκηνικό. Καλύτερη λύση το κατευθείαν πέταγμα στη θάλασσα!


Κυριακή, 2 Σεπτέμβρη 2007


Επιτέλους στη βάση μας. Και μετά τον εύλογο χρόνο προσαρμογής στη ρουτίνα της πόλης, το πλήρωμα του HOMA EDUCANDUS θα αρχίσει και πάλι να σας σεργιανάει στους ωκεανούς του διαδικτύου. Υπομονή λίγες μέρες. Προς το παρόν βρισκόμαστε σε δαιδάλους αναπολήσεων και νυχθημερόν αγώνα καταπολέμησης του συνδρόμου στέρησης.


Τέτοια ώρα, μεσάνυχτα και κάτι, θα βρισκόμασταν στο "Αρχιπέλαγος". Αραχτοί στις πολυθρόνες με μουσικές εξαίσιες και θέα το φωτισμένο Κάστρο. Ο Πρόδρομος και ο Μιχάλης θα έτρεχαν μέσα έξω να προλάβουν τις παραγγελίες και κάποια στιγμή θα έφτανε το πολυπόθητο γλύκισμα από τα χεράκια της Κάλι: Μπλακ Φόρεστ, Σοκολατίνα με ρούμι ή πορτοκάλι, Μιλφέιγ με αγριοκέρασο, Καταΐφι με κρέμα... Πρέπει άμεσα να προσλάβουμε μάγειρα στο σκάφος. Ή πιο σωστά, ζαχαροπλάστη. Κι ακόμη σωστότερα να ζητήσουμε από την Κάλι να μας στείλει κανένα ταψάκι με κούριερ!!!


Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2007


Ξημερώματα Τρίτης. Στο λιμάνι της Αστυπαλιάς, στο καινούριο λιμάνι του Άγιου Ανδρέα, οι πρώτοι ταξιδιώτες θα αρχίσουν σε λιγάκι να φτάνουν. Και η φίλη μας η Ρούλα ανάμεσα σ' αυτούς. Καλό της ταξίδι! Παραγγελιά στα κύματα να της ψιθυρίσουν τις ευχές μας και να της τραγουδούν τραγούδια αγαπημένα σαν κι αυτά που το αδερφάκι της μας πρόσφερε στο Πανόραμα.


Διώνη, μου την είπες ε; Τουλάχιστον, καλό μου, εγώ βάζω παράσημα στη λαμαρίνα του Λάνος... Μερικοί άλλοι, ή και μερικές, ονόματα δε λέω αλλά ξέρεις εσύ, τα παράσημα τα φορούν οι ίδιοι όταν τουμπάρουν τις μηχανές τους. Καλημέρα Διωνάκι μου...

Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2007

Τρέχουν τα γεγονότα και δεν προλαβαίνουμε ούτε το ημερολόγιο να ενημερώσουμε.

Καινούριοι συνεργάτες προστέθηκαν στην ομάδα. Η Θαλασσινή και η Καπετάνισσα στις Καπετάνισσες. Η Ελίνα εδώ, στο Educandus.

Καινούρια blogs επίσης συνδέθηκαν στο blogoπέλαγος του Homa Educandus. Οι Α-Ταξίες, που το είχαμε ανοίξει από το καλοκαίρι και περιμέναμε να το ενεργοποιήσουμε το Σεπτέμβρη, μια και αφορά θέματα εκπαίδευσης… και το ΤΖΑΝΑΚΙ που το άνοιξε στο πι και φι η Διώνη και χωρίς να την πάρει κανείς χαμπάρι το μετέτρεψε σε … φόρουμ!

Στο μεταξύ οι βόλτες στη blogόσφαιρα αποδίδουν κάθε φορά διάφορους καρπούς. Βλέπουμε κάτι εδώ, κάτι εκεί και όλο ξεσηκώνουμε και κουβαλάμε και στα δικά μας τα χωραφάκια τις καινούριες ιδέες.

Το πιο εντυπωσιακό νομίζω ότι είναι το shoutbox που μας δίνει τη δυνατότητα για επικοινωνία τύπου chat με σύντομα μηνύματα. Το εγκαταστήσαμε στην αρχή στο EDUCANDUS και λίγο αργότερα η Διώνη ζήλεψε και έβαλε δικό της shoutbox στο ΜΠΑΛΑΟΥΡΟ. Ένα επίσης ξεχωριστό έβαλε και ο Νέμος στις ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΕΣ. Δικαιολογημένα γιατί αυτός ο χώρος είναι ξεχωριστός από τα υπόλοιπα blogs μας. Οι επισκέπτες του εκεί χώρου όπως βλέπουμε και από το Histat είναι διαφορετικοί από εκείνους που σερφάρουν στο υπόλοιπο EDUCANDUS.

Κάποιος μας κουβάλησε και αναγνώστη της IP. Δεν ξέρω αν αυτό είναι και τόσο καλό, γιατί μερικούς επιβάτες πιθανόν να τους φοβίσει και να νομίζουν ότι βλέπουν και άλλοι την IP τους, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Ο καθένας μόνο τη δική του IP διαβάζει με αυτό το προγραμματάκι.

Κατά τα άλλα σε μια εβδομάδα έχουμε εκλογές και έχει βουίξει το διαδίκτυο από τις σχετικές συζητήσεις. Φυσικά πολλοί είναι εκείνοι (ευτυχώς) που συνεχίζουν να ασχολούνται και με τις πυρκαγιές.

Από την άλλη, οι δάσκαλοι είχαμε την πρώτη εβδομάδα μας στη δουλειά, μετά από ξάπλες δύο μηνών και παραπάνω. Ο Αγιασμός είναι την Τρίτη. Φυσικά λόγω εκλογών η εβδομάδα θα είναι «κουτσή». Και η επόμενη το ίδιο. Ουσιαστικά δηλαδή τα μαθήματα θα αρχίσουν την άλλη Τρίτη κι εμείς περιμένουμε τις μέρες των εκλογών σαν τις πρώτες διακοπές της φετινής χρονιάς!!! Ακόμη δεν αρχίσαμε!!!

Όπως και να έχει το θέμα, εγγύς πλέον ο καιρός που θα μαζευτούμε από τα ιντερνέτια και επιτέλους θα πέσουμε με τα μούτρα στη δουλειά. Εκτός των άλλων προγραμματίζουμε και ένα ομαδικό φροντιστηριάκι Ιταλικών καθώς μας κατέβηκε η φαεινή ιδέα να πάμε του χρόνου Ιταλία. Και ίσως και για δουλειά, όχι μόνο για διακοπές. Στην πραγματικότητα θα είναι η δεύτερη φορά που κάνουμε κάτι τέτοιο. Τα Ιταλικά εννοώ. Ήδη έχουμε κάνει πριν από λίγα χρόνια τον ένα από τα δύο χρόνια που απαιτούνται για να μάθεις στοιχειωδώς τη γλώσσα. Βέβαια θα χρειαστεί ένα καλό ξεσκόνισμα των γνώσεων. Και λέω να διατάξω από τούδε και στο εξής οι ενδοσυνεννοήσεις του σκάφους να γίνονται αποκλειστικά στην Ιταλική για εξάσκηση.

6 σχόλια:

  1. plq...Μα Καπετανισσά μου ο αέρας του κυβερνοχώρου δεν εχει σχέση με την καθαρότητα και τον αέρα του πόντου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καπετάνισσα,

    μου αρέσει που χτες άνοιξες σαμπάνιες για τους 250 επιβάτες σε μια βδομάδα και σήμερα, ακόμα δε βράδιασε, κοντεύουμε τους 60! Και το ραντάρ με τα ωραία του γραφικά λέει πως η αύξηση από την περασμένη βδομάδα την ίδια ώρα είναι 300%!!!

    Και σου έλεγα να μην πεις δημόσια για το πάρτι με τους Beatles! Ορίστε, πλάκωσε τώρα κόσμος και να δούμε πού θα τους βάλουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καπετάνισσα,

    ευπειθώς αναφέρω πως η επιθυμία σας πραγματοποιήθηκε. Περάστε μια βολτίτσα από το Μπαλαούρο μου. Μη φοβάστε δεν πρόκειται να σας κλείσω μέσα...

    Άντε, για να δείτε τι χάνατε τόσον καιρό που με είχατε κλειδωμένη. Ένα θα σας πω μόνο, μέχρι μήνυμα συγχαρητήριο έλαβα από Γαλλία!!!

    Αφήστε πόσοι επισκέπτες πέρασαν. Προβλέπω να σπάω το δικό σας ρεκόρ το εβδομαδιαίο σε μια μέρα!!!

    Λοιπόν, περάστε. Δε σας λέω τι έφτιαξα. Το αφήνω για έκπληξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι έλληνες ζήσανε. Οι ελληνίδες; Άντε κορίτσια. Αφήστε τα ιντερνέτια. Έχω στρώσει κατάσταση και σας περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάει κι αυτό. Το ζήσαμε. Ένα ακόμη καλοκαίρι στην Αστυπαλιά. Με Αρχιπέλαγος, Μουγκό και Πανόραμα. Με "Τραπεζάκια έξω" και "Γεράνι". Με πρωινό καφέ στον Ηλία στη Μαρτιζάνα. Η Δανάη το έζησε και με ένα "ωραίο" γρατζούνισμα του αυτοκινήτου... Μανία αυτή η κοπέλα, να σημαδεύει κάθε φορά το αμάξι της στις διακοπές. Χάρτης έχει καταντήσει το Λάνος. Εδώ λες είναι Ικαρία, εκεί Αστυπάλαια και πάει λέγοντας. Ευτυχώς στα Κουφονήσια και στην Αντίπαρο πήγε χωρίς αμάξι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας